Prijsvragen: HOPonHOPoff
en Clean air running 010

HOPonHOPoff

 

‘Je kan het dak op!’ is een ideeëncompetitie georganiseerd door de Maassilo in Rotterdam. De opgave is het ontwerp van een rooftop of skybox en 6.000 m2 aan dakoppervlak op de Maassilo aan de Maashaven in Rotterdam. Vanuit doelstellingen van duurzaamheid en klimaatadaptie wordt de competitie ondersteund door de gemeente Rotterdam.

Traject Verkeersadvies heeft, in samenwerking met Plan34 en John Verheusen Buitenruimte deelgenomen aan de competitie en het plan ‘Hop on, Hop off!’ ingediend. Het graan dakpark, hop wall en rooftop bar vormen een verwijzing naar het verleden, het heden en de toekomst van de Maassilo.

 

Clean air running 010

Clean air running 010 is een inzending van Traject Verkeersadvies en Hastig in het kader van het Citylab 010 programma. Citylab 010 is een initiatief van de gemeente Rotterdam om maatschappelijk relevante ideeën en plannen te ondersteunen en verder te helpen.

Clean air running 010 is een methode om schone en dus gezonde hardlooproutes en tijdstippen te selecteren. Hiertoe combineren we data uit bestaande running apps met gegevens over verkeersstromen. Adviesroutes worden verwerkt op digitaal kaartbeeld inclusief tips & tricks voor verantwoord hardlopen. Resultaten delen we via bestaande hardloopnetwerken en -evenementen.

Bekijk hier de pagina van Clean air running 010 op de website van Citylab 010

TRAJECT is een Rotterdams adviesbureau opgericht in 2006 door Jaco van Trigt. Doel is om vanuit een integrale aanpak en in samenwerking met uiteenlopende disciplines een bijdrage te leveren aan de vormgeving van een gezonde, mooie en functionele openbare ruimte.

projecten